Drie engelen met kanker

charly's angels2Haar dood sneeuwde onder bij die van Michael Jackson, maar nog eerder dan dat de vroegere zwarte zanger ons liet dansen op Thriller (1982), keken wij als tieners jarenlang naar Charlie’s Angels (1976-’81)en probeerde je voor jezelf uit te maken welke van de drie meiden nou eigenlijk het leukste was. Farrah Fawcett, gisteren op 62-jarige leeftijd aan kanker overleden, was voor degenen die van blond hielden. Ik kon me haar trouwens van een serie van nóg eerder herinneren, toen we net 11 waren: The Six Million Dollar Man, waarvan acteur Lee Majors een tijd de echtgenoot van Fawcett was.

En die andere vrouwen? Kate Jackson, links, was de sportieve angel; zij is nu 59, heeft borstkanker gehad en een open hartoperatie ondergaan. En Jacklyn Smith, rechts, was de mooie brunette; Smith, die 62 is en nog altijd een eigen TV-show heeft (Shear Genius) heeft óók al borstkanker heeft gehad. Teken des tijds?

De drie ondergingen trouwens meer dan alleen operaties om de ziekte te bestrijden; ze gingen met het mes van de chirurg ook de ouderdom te lijf. De  onderstaande foto is van 2006, 30 jaar na de foto boven.

angels 2006

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s