En ze deed het

In juni 2018 verscheen En ze deed het, de vierde roman van Edwin Winkels. Door recensenten en lezers is het boek eensluiden positief ontvangen.


“Winkels heeft voor zijn vierde roman een onderwerp gekozen dat door zijn alledaagsheid bijna banaal is: overspel en ziekte. Maar hij tilde dat onderwerp wél naar een hoger plan. Van de vertwijfeling, de wanhoop en de pijn die gepaard gaan met een breuk tussen geliefden, heeft hij een aangrijpend verhaal gemaakt dat de lezer in één adem zal willen uitlezen.” (Recensie van hebban.nl)

“Edwin Winkels beschrijft op een overtuigende wijze, met gevoel, maar zonder sentimenteel te worden, de geschiedenis van de relatie tussen Anoek en Dylan, de afstoting, de aantrekking, de wraak en de verzoening, indringend en zonder opsmuk. Met En ze deed het bewijst Edwin Winkels zijn kwaliteit als romanschrijver.” (Recensie van Allesoverboekenenschrijvers.nl)

“Een lach, een traan, bij het lezen van dit prachtige boek.
Ik ben stil. Het boek is uit, maar in mijn hoofd en hart gaat het door.
Ik vind En ze deed het een pareltje. (Recensie van Blije Boekenwurm)

“Journalist Edwin Winkels heeft zich de laatste jaren ontwikkeld als een begenadigd romanschrijver. Zijn roman Haar laatste vlucht baseerde hij op de gebeurtenis van de crash van een vliegtuig van de Spaanse maatschappij Aviaco in 1958, terwijl Het oog van de orkaan de sage van de boerenfamilie Serpas in New Orleans vertelde. Met zijn nieuwe boek En ze deed het laat Winkels een ander kleurenpalet van zijn schrijverstalent zien. (…) Ook met zijn nieuwste roman laat Edwin Winkels juist zien dat het tijd wordt dat een groot lezerspubliek kennismaakt met zijn schrijverstalent.” (Review van Soraya Vink op hebban.nl)

Ook op twitter, facebook en bol.com wordt En ze deed het alom geprezen: “Voor het eerst in jaren las ik weer eens een boek dat ik niet weg kon leggen, dat ik gewoon uit móest lezen.” “Soms viel er een traan op het papier die dan later door een lach werd afgelost. En andersom.” “Ik heb tot half vier ’s nachts gelezen, omdat ik móest weten hoe het afliep.”

Het verhaal van En ze deed het:

Een zomeravond op de Parade, en het regent. Schuilend in de tent van de Levende Jukebox worden de dertigers Anoek en Dylan verliefd op elkaar. Ze verschillen nogal, en toch zijn ze voor elkaar gemaakt. Voor altijd.

Maar voor altijd is niet voor eeuwig.

Als Anoek na tien jaar huwelijk ernstig ziek wordt, houdt Dylan het voor gezien. Hij heeft echter niet gerekend op haar drastische antwoord, dat voor beiden vergaande gevolgen zal hebben.

Wat volgt is een lange zoektocht naar genezing, verloren geluk en een nieuwe toekomst die hen onder andere op een mythisch strand in de Middellandse Zee en in een afgelegen stad aan de voet van de Himalaya zal brengen.

En ze deed het is het verhaal van een emotioneel slagveld waar de liefde de strijd aangaat met twijfels, bedrog, wraakzucht en de dood.

(In de winkels/via internet vanaf 4 juni 2018)