U2 en de inspiratie van Gaudí

u2

De ene koning van de pop gaat dood, vele anderen zijn springlevend. Ik dacht er eerst niet naar toe te gaan, omdat er héél lange rijen stonden en internet op hol sloeg – 80.000 kaartjes werden verkocht in 54 minuten -, totdat er vanmiddag plots wat extra kaarten vrijkwamen voor de wereldpremière van de nieuwe concertreeks van U2, dinsdag in het Camp Nou. Op de website aangeklikt en binnen 3 minuten een paar kaartjes, voor op het veld: 55 euro en, zoals het er nu naar uitziet, héél dichtbij staan, in plaats van 135 euro voor een zitplaats… (Voordeel van Nederlanders bij concerten in Spanje: je bent altijd langer dan degenen die voor je staan.)

P1010919

Het  moet een heel mooie start van de No line on the horizon-tour worden. Bono, The Edge en hun maatjes zijn al twee weken in Barcelona om te oefenen, repeteren, inspiratie op te doen. Ze worden regelmatig in de stad gesignaleerd, maar zijn vooral urenlang in het stadion van FC Barcelona bezig op een revolutionair 360º podium. Bono wilde het beste geluid ooit bij een concert gehoord, zonder dat alle versterkers een zwarte muur naast het podium vormden. Dus liet hij ze inbouwen in de enorme poten van iets wat in de verte op een soort spin lijkt, maar volgens de zanger geïnspireerd is op de bouwwerken van Gaudí; natuurlijk, zoiets is altijd een goede binnenkomer bij de fans in Barcelona, die trouwens twee avonden het Camp Nou zullen vullen. Dinsdag, de eerste…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s