Barcelona voor gevorderden

In deze bijzondere combinatie van een reisgids en een leesboek vertellen zes Nederlandse journalisten en stadsgidsen in Barcelona (van o.a. NOS, AD, FD en De Groene Amsterdammer) waarom deze metropool hen al jaren fascineert. Ze verraden ook hun favoriete plekken in de leukste buurten van de stad.

Voorbij de Rambla en Sagrada Fami­lia
De auteurs laten het andere Barcelona zien, voorbij populaire attracties als de Rambla of de Sagrada Fami­lia. In journalistieke achtergrondverhalen leggen ze uit hoe een krottenwijk plaatsmaakte voor drukbezochte beachclubs en FC Barcelona een symbool werd van Catalaanse onafhankelijkheid. Ze tonen de nieuwe parken en pleinen en gaan op zoek naar de granaatinslagen uit de Spaanse Burgeroorlog. Voor smakelijke hoogtepunten uit de Catalaanse keuken en bars van Pakistaanse nieuwkomers struinen ze de minder bekende buurten af.

165 persoonlijke tips
Twee fiets-/wandeltochten en 165 persoonlijke tips over onbekende plekken verleiden lezers om zelf op ontdekkingsreis te gaan.

Op deze pagina van Uitgeverij Oostenwind is onder ‘inzien’ een preview van de gids te zien.

Succesvolle presentaties in Amsterdam en Barcelona

In de tweede helft van april organiseerden we zowel in Amsterdam als in Barcelona succesvolle presentaties rond onze nieuwe stadsgids. Nieuwsgierig geworden? Blader eens door de fotoalbums van de lancering in Nederland en Catalonië. Op onze Facebookpagina houden we al het nieuws rond het boek voor je bij.

barcelona voor gevorderden