BIOGRAFIE

edwin (c) Rob BeckerEdwin Winkels (Utrecht, 1962) heeft vrijwel zijn hele werkzame leven in de journalistiek doorgebracht. Na het publiceren van enkele non-fictieboeken legt hij zich nu toe op het schrijven van romans.

Als 20-jarige begonnen als vaste medewerker van NRC Handelsblad trad hij na het behalen van zijn diploma’s aan het Christelijk Gymnasium en de School voor de Journalistiek in Utrecht in dienst van Het Vrije Volk in Rotterdam (1984).edwin 3u8 In 1988 emigreerde hij naar Spanje, waar hij van 1991 tot 2012 verslaggever was van het dagblad El Periódico.

Als krantenverslaggever heeft hij honderden edwin 4bgrote sociale-, economische-, politieke-, onderzoeks- en sportreportages over de hele wereld gemaakt, van terreuraanslagen tot aardbevingen, van presidentsverkiezingen tot olierampen, van Olympische Spelen tot Tour de France’s.

Als schrijver heeft Edwin Winkels vijf non-fictie  boeken gepubliceerd, edwin 7vzowel in het Spaans als het Nederlands. In mei 2013 verscheen zijn fictie-debuut Welkom Thuis bij uitgeverij Nijgh & Van Ditmar en in het najaar van 2014 publiceerde Uitgeverij Brandt zijn tweede roman, Haar laatste vluchtWinkels is inmiddels bezig met zijn derde roman, een verhaal dat zich afspeelt in de Mississippidelta bij New Orleans.

edwin 2o8bedwin 3uedwin 3u1edwin 7sedwin 8redwin 8tavondetappe2014
EDWIN WINKELS EN OPERACION TRIUNFO edwin 9k1 edwin 6c

Advertenties