Johan Cruijff in Barcelona

cover cruijff1cruijff ziekenhuis3‘Johan Cruijff in Barcelona. De mythe van de verlosser,’ is in enkele weken uitgegroeid tot een bestseller. En niet alleen de verkoopcijfers zijn goed, ook de recensies zijn louter positief over dit ‘andere’ boek over Cruijff, waarin Edwin Winkels zijn belevenissen, anecdotes, ontmoetingen en andere nieuwswaardigheden beschrijft uit de 28 jaar die hij in de buurt van Cruijff meemaakte sinds beide in 1988 naar Barcelona emigreerden.

Uit De Volkskrant (4 sterren): “Johan Cruijff in Barcelona is niet het zoveelste boek over Johan Cruijff. Daar schrijft Winkels te goed voor. En daarvoor is het leven & werk van Cruijff in Barcelona voor een te groot deel onbekend en nauwelijks in kaart gebracht terrein, voor Nederlanders. Zelfs de vaste volgers zullen verrast worden.” Klik hier voor de volledige recensie.

En ook een viersterren-recensie op Hebban.nl: “Winkels ontwikkelde zich tot een talentvol scribent, die zoveel meer in zijn mars heeft dan het analyseren van wat voetballers, trainers en supporters er van bakken. Johan Cruijff in Barcelona, vlot geschreven epos voor meer dan een voetbalfanaat alleen. Hij moet verder zonder zijn Barcelonese landgenoot en laat ons het gemis voelen.”

Andere recensies en commentaren:

“Misschien van alle boeken over Johan Cruijff wel het boek dat het dichtst bij de echte Johan Cruijff komt.” (Bert Wagendorp)

“Winkels vertelt verhalen die de gemiddelde Cruijff-lezer nog niet kent. Omdat hij alles van zeer dichtbij heeft gevolgd, maakt dit het boek ook geloofwaardig.” Klik hier voor de volledige recensie in Staantribune.

“Winkels schrijft in een aangename stijl over het leven van Cruijff in Barcelona.” (Het Parool)

“Het beste boek dat in 2016 over Johan Cruijff is verschenen” (Dagblad Tubantia)

“De jaren van Cruijff in Barcelona, als speler en trainer, worden heel goed neergezet in Johan Cruijff in ­Barcelona en leveren verhalen op die in Nederland nog niet bekend waren.” (Nederlands Dagblad)

Op de website van ECI een uitgebreid interview met Edwin over zijn boek over Johan Cruijff.