Oranje gaat verliezen

Ja, de grapjes beginnen al binnen te komen. Voor de lezers die het Spaans niet machtig zijn: voor de Spanjaarden beginnen álle Nederlandse achternamen met Van. Een beetje gelijk hebben ze wel, want ook in de Oranje-selectie zitten er een paar: Van Bommel, Van der Vaart, Van der Wiel, Van Bronckhorst… Er bestaat een oud Spaans mopje dat luidt: ‘Hoe noemen ze de Guardia Civil in het Nederlands? Van de Verde’. Van betekent in het Spaans ‘ze gaan, ze lopen, etc’. De Guardia Civil gaat in het groen, dus… (Écht in het Spaans is hij best wel leuk, dit mopje…) Nu komt er een WK-finaleversie op: iemand heeft al een Oranje-shirt laten bedrukken met ‘Van A. Perder’, ofwel: ‘Ze gaan verliezen’. Met rugnummer nul, natuurlijk. De psychologische strijd is losgebarsten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s