Verliefd op de Maagd van de Goede Boeken

vrgendeloslibros

Ben niet katholiek (ook niet protestants, noch moslim), maar deze Maria mag van mij altijd blijven. Had nog nooit van haar bestaan gehoord en zoekend op internet heb ik ook vrijwel niets over haar oorsprong kunnen vinden (ze is jonger dan ik, van ’67 geloof ik), maar de naam is wonderbaarlijk schoon. Ik kwam haar tegen op een straathoek in het zwoele Sevilla en zij viel direct op: Virgen de los Buenos Libros heet ze. Dus niet gewoon een Maagd van de Boeken. Ze gaat veel verder: ze is de beschermheilige van de Goede Boeken, want er verschijnt natuurlijk ook veel rotzooi. Wat goede boeken zijn en wat niet? De Maagd, daar op die straathoek in Sevilla, wilde het niet vertellen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s