Het discrete Spaanse droompaar

bardem cruz

Nederland heeft (of had, sorry) Jantje Smit en Yolanthe Cabau van Kasbergen, wat inmiddels Yolanthe en Wesley Sneijder is geworden, Spanje heeft al enkele jaren een zeer stabiel droompaar (met excuses voor de wel heel kromme vergelijking). Penélope Cruz en Javier Bardem (op de foto met Woody Allen op de set van Vicky Cristina Barcelona) zijn groot nieuws deze dagen omdat de geruchten (ja, sorry, slechts geruchten…) steeds sterker worden dat het acteurspaar een baby verwacht. Pé, zoals vrienden haar noemen, zou al vier maanden zwanger zijn en die zwangerschap zou (ja, altijd zou) de reden zijn dat ze met roken is gestopt.

Zelf zullen ze niet met die zwangerschap te koop lopen. Als iets dit droompaar van veel anderen onderscheidt is dat ze geen exclusieve nieuwtjes aan de best betalende publicatie verkopen maar, ondanks hun verpletterende wereldberoemdheid (een faam die ‘onze’ Yolanthe en Jantje nog niet bereikt hadden, verschil moet er zijn) zo discreet mogelijk door het leven proberen te gaan. Aan paparazzi is niet te ontkomen, en er is altijd wel een restauranteigenaar die een fotograaf inseint dat het stel bij hem zit te eten, maar Bardem (vooral hij) en Cruz proberen zich zoveel mogelijk te verstoppen.

jamonjamonGrappig is dat ze elkaar eigenlijk al sinds 1994 kennen, toen ze beiden debuteerden in de veelgeprezen film Jamon jamon van Bigas Luna, met een Bardem die met een stevige ham begint te slaan als één van de beroemdste scènes. De andere is die van intense liefde tussen de twee onder één van die grote Osborne-stieren die nog altijd langs sommige wegen staan. Bij de première (foto hieronder) waren beiden aanwezig en in het kleine Spaanse filmwereldje kwamen ze elkaar natuurlijk regelmatig tegen. Uiteindelijk deelden ze niet alleen hun politieke idealen (Bardem is nóg iets linkser dan Pé, hij komt uit een beroemde artiestenfamilie die onder Franco te lijden had, zij uit een Madrileens arbeidersgezin, pa verkocht auto’s, moeder was kapster)  maar ook hun liefde.

premiere jamonjamon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s