Exotische fauna in de tuin

spin2

De fauna in m’n tuin blijft me aangenaam verbazen. Het moet er goed toeven zijn (waarschijnlijk omdat ik de hoge heg te weinig snoei) en nadat eerder al de opvallende tijgerspin (die nu trouwens veel dikker is dan een maand geleden…) een strategische plek had uitgezocht, liep ik deze week met mijn hoofd in een veel groter web, op anderhalve meter hoogte, met draden die over vijf meter midden door de tuin vanuit de margalló, de typische palmboom uit de Garraf, naar een afdak liepen. spin1Naar de spin zelf was het even zoeken, want het beest blijkt alleen ’s nachts in zijn web te huizen en verstopt zich overdag onder de bladeren van de Chinese roos. Ziet er bozer uit dan de gracieuze tijgerspin, maar van deze heb ik niet kunnen achterhalen wat voor één het er precies is (zijn er misschien kenners onder de lezers?). Tik eens spin in om internet, en er blijken duizenden soorten te zijn. Mag de tijgerspin blijven zitten waar ze zit, deze heb ik maar naar de verlaten tuin van de buren verhuisd. Steeds met je hoofd in het web lopen is niet lekker, en op het blaadje even verderop bleek zij ook al tientallen eitjes (rechts op de onderste foto) te hebben gelegd. Zou toch iets te veel van het goede zijn.

spin3

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s