Een tijgerspin tegen de tijgermuggen

araña

Nieuwe bewoner van de tuin. Naast de zeven poezen, twee zwaluwen en tientallen oervervelende tijgermuggen hebben we sinds enkele dagen een prachtige spin, die natuurlijk weer vrij normaal blijkt te zijn, maar ik nog nooit had mogen bewonderen. De Argipe bruenecchi staat beter bekend als de tijgerspin of wespspin, komt hier uit het Middellandse Zee-gebied maar schijnt ook al in Limburg gesignaleerd te zijn. Dit, bij ons in het palmpje, is het vrouwtje, stukken groter dan het mannetje. De poten meegerekend moet ze minimaal zo’n 5 centimeter lang zijn. Hoop dat ze in dat prachtige web, met een karakteristiek zijden zigzag-spoor, veel van die tijgermuggen vangt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s