Last minute

P1010706

Een oase in de woestijn, het licht aan het einde van de tunnel, een snoepje op het schoolplein… Onweerstaanbaar. Hartje Utrecht, een donkere avond – al is het er deze dagen veel láter donker dan in Spanje – en op een bushalte met een eenzaam wachtende passagier lonkt Barcelona, natúúrlijk met de wuivende torens van de Sagrada Familia. Drie nachten in een driesterrenhotel, plus een retourvlucht, voor 238 euro.

Aanbiedingen stromen binnen, want het toerisme loopt terug. Halflege vliegtuigen op een kort geleden nog zo populaire route, supersales waarmee KLM, Transavia en de fuserende Clickair en Vueling elkaar bestoken, en nu gaan ook reisbureau’s – ook die op internet – zich in die prijzenoorlog storten. Het aantal reserveringen voor vliegvakanties vanuit Nederland is tot nu toe 18% lager dan vorig jaar. Enige hoop, vrees ik, voor die reisaanbieders: dat het een natte zomer wordt in Nederland. Maar dan moet alles last minute en dus nóg goedkoper de deur uit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s