Koning uitgefloten, chef-sport ontslagen

De bekerfinale woensdagavond tussen FC Barcelona en Athletic de Bilbao (4-1) heeft vandaag de chef-sport van de Spaanse televisiezender TVE de kop gekost. De zender ‘vergat’ het moment uit te zenden waarop in het Mestalla-stadion het volkslied werd gespeeld. (De video hierboven laat het bewuste moment wél zien.)

Toen vlak voor het begin van de finale het koningspaar Juan Carlos en Sofía de ereloge betrad en het Spaanse volkslied werd gespeeld, daalde een hels fluitconcert op hen neer. Catalanen en Basken moeten niets hebben van Spanje en de monarchie en dat lieten de 60.000 supporters uit Barcelona en Bilbao luidruchtig merken.

Tegen alle tradities in, maakte staatszender TVE juist op dat moment in de rechtstreekse uitzending een verbinding met Bilbao, zodat het fluitconcert niet in de zeven miljoen huiskamers was te horen. Na het erkennen van een ‘menselijke fout’ zond TVE in de rust alsnog het volkslied uit, maar het geluid van de fluitconcerten was weggedraaid. De volgende ochtend werd de chef-sport ontslagen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s