Onrust in Bodnath

NEPAL TIBET LEVANTAMIENTO
Dit is niet Barcelona, ik weet het. Ook niet Spanje. Het is de stupa van Bodnath, in Kathmandu, één van de meest magische plekken op aarde. Ik ga er vrijdag naar toe, voor de derde keer, en lijk er altijd de onrust aan te trekken. De eerste keer, in juni 2001, was enkele dagen na de moord op de hele Nepalese koninklijke familie; er was een avondklok en veel politie op straat. De tweede keer, in maart 2003 op de terugreis met de kinderen, maakten we een tussenstop in de Arabische Emiraten op de avond dat de Amerikanen Bagdad begonnen te bombarderen; het toestel moest een omweg maken om alle oorlogsvliegtuigen te ontwijken. En nu staat Kathmandu, en vooral Bodnath (de foto is van gisteren) dat omgeven is door boeddhistische kloosters, in het teken van de protesten tegen de Chinese bezetting van Tibet, precies 50 jaar geleden. Maar mooi en idyllisch blijft het daar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s