De koningin vliegt lowcost

sofiaEerste vraag die bij een Nederlander opkomt, natuurlijk: zou Beatrix dat ook doen?

Koningin Sofía van Spanje in ieder geval wél. Ze was afgelopen weekeinde in Londen waar haar broer, de Griekse koning Constantijn zonder koninkrijk, geopereerd moest worden. Ze moest alleen even terug naar het Noordspaanse Santander voor een défilé van de strijdmachten. Na afloop wilde ze niet terug naar huis, het Zarzuela-paleis in Madrid, maar weer naar haar herstellende broer. De enige vlucht uit Santander naar Londen was van prijsstunter Ryanair; Sofía had er geen moeite mee.

Vandaag kwam de Ierse low cost-carrier met een advertentie: ‘Vlieg als een monarch’ met 1   miljoen stoelen voor tien euro, de bekende prijzen. Het koningshuis was echter not amused, en niet om het gebruik van een vrij lelijke foto van de koningin… Toestemming was er gevraagd noch gegeven. Als ‘smartegeld’ biedt Ryanair nu aan 5.000 euro aan een door de koningin te kiezen goed doel over te maken. Een bedrag van niks, natuurlijk, met de publiciteit die Ryanair nu overal krijgt, óók op dit blog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s