Cursus voor paspoortfoto’s

fotopaspoortp3Foto’s laten maken voor een nieuw paspoort. Zo ongelooflijk ingewikkeld zijn de regels voor het maken van een portretje, dat er in héél Barcelona maar één fotozaakje is die dat kan. Althans, de baas, Agustí, is voldoende door de mensen van het Consulaat geïnstrueerd om die foto’s direkt goed te maken zonder dat we keer op keer terugmoeten omdat ons portretje is afgewezen.

Hierboven een paar voorbeeldfoto’s: niet één ervan voldoet aan de eisen voor het paspoort. Zelfs een beetje reflectie op het kale voorhoofd is al uit den boze.
Het moet wel het állermooiste paspoort van de hele wereld zijn, was de cynische opmerking van Agustí. Gelukkig is zijn fotostudio dicht in de buurt van het Consulaat. Om 13.15 was ik bij hem klaar. Nee, zei hij, je kunt nu niet meer naar het Consulaat. Dat is om één uur dicht. En gaat de hele verdere dag niet meer open voor het publiek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s