Licht in de duisternis

Zondagmorgen in Barcelona. Het voorjaar dient zich eindelijk aan. Buiten eten, t-shirtje, krantje lezen met een biertje in de hand, en dat allemaal bij een bescheiden maximumtemperatuur van 15º; de natste winter (niet de koudste) die ik me hier kan herinneren komt ten einde. Mooie ochtend ook om de complete duisternis, de beklemmend grauwe hemel van de avond tevoren te vergeten: bijna twee uur kijken naar The Road, trouw naar de roman-zonder-enige-hoop van Cormac McCarthy, grijpen je bij de keel, geven je een harde stomp in de maag. Lange tijd niet zo aangeslagen uit een bioscoop gekomen; snakte naar de zon, de volgende dag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s