Een andere wereld

P1010677

Zes uur op, tien voor zeven op het vliegveld (een voordeel, zo dichtbij wonen zonder ooit de vliegtuigen te horen), acht uur vliegen en na een korte rit na aankomst ng vóór elf uur ergens in de buurt van Brussel, precies op de grens van Vlaanderen en Wallonië. Vanavond weer terug. Retourtje van 110 euro, geloof ik (hoef het zelf niet te betalen): het voordeel van vliegen door Europa. Voor weinig geld en in korte tijd in een andere wereld, in dit geval een prachtig omgebouwde abdij.

P1010679Een andere wereld in alle opzichten. Eén dagje Brussel om aan epidemiologen (is dat goed?) uit heel Europa – interessant, nu zij met het Mexicaanse varkensvirus te maken hebben – mediatraining te geven. Betaald door de EU, die huurt een organisatiebureau uit Nederland in, die weer een BBC-presentatrice voor de grote lijnen, en terzijde een bureautje uit Barcelona die óns, Norbert en mij, weer inhuurt om mensen te leren op camera te leren praten. Ben benieuwd, of niet, hoeveel geld er overal onderweg blijft hangen, maar vooral bij de EU (goeie dag voor deze post, verkiezingen vandaag in NL en UK) is nog steeds van alles mogelijk.

Misschien dus ook wel een mooie trip om dat ‘verenigde’ Europa op zo’n manier mee te maken: een snelle reis en je zit als verspaanste Nederlander tussen artsen uit Bulgarije, Zweden, Portugal en Slovenië, onder anderen. Sommigen zijn bang voor de camera, hebben ze al gezegd, vooral omdat ze slecht Engels spreken. Want helemáál dezelfde taal zullen we nooit allemaal spreken. Maar goed ook.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s