Veldslag in de naam van de koning

Woensdag treffen FC Barcelona en Athletic de Bilbao elkaar in de bekerfinale, de Copa del Rey, de koningsbeker. Voor het eerst sinds 1984. En die laatste finale tussen beide was niet iets om trots op te zijn. De wedstrijd werd, voor de ogen van koning Juan Carlos en zijn gezin, besloten met één van de meest ordinaire vechtpartijen die ooit op een voetbalveld te zien zijn geweest. Diego Armando Maradona was het zat dat hij opnieuw door ‘slager’ Goicoechea werd opgejaagd: die had hem al eens maandenlang uitgeschakeld met een schandalige overtrededing, waarbij de Argentijn zijn scheen- en kuitbeen brak. Ook verwoestte ‘Goiko’ eens de knie van Schuster. Die voorgeschiedenis leidde tot de klappen en trappen die op bovenstaande video te zien zijn. Historisch is de karatetrap van Barça-verdediger Migueli. Hij werd net als vier anderen voor drie maanden geschorst. Athletic won trouwens, met 1-0.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s